Adverteren op Facebook

Facebook is, met voorsprong, het populairste social media kanaal dat er op dit moment bestaat. Het is dan ook het beste kanaal om te gebruiken voor social media advertising. Door met een slimme strategie te adverteren op Facebook, kan je exact die personen bereiken die tot jouw doelgroep behoren.

Het is bovendien niet eens zo duur! Maar, hoe pak je dat aan?

Adverteren op Facebook

Facebook is een populair platform dat wereldwijd door miljarden mensen gebruikt wordt. Zowel mannen als vrouwen spenderen er hun vrije uurtjes. Ook de leeftijd van de gebruikers varieert van erg jong tot bejaard.

Je kunt er dus eigenlijk iedereen bereiken, want iedereen gebruikt het.

Facebook laat je toe dat je erg specifiek adverteert. Zo beslis jij heel nauwkeurig wie jouw advertentie onder ogen krijgt en wie niet, zeker wanneer je de nodige expertise aan de dag legt.

Maar je kunt natuurlijk ook beroep doen op een Facebook marketing expert om je te helpen!

Adverteren op Facebook
Bij 99 Social zorgen we naast unieke content ook dat deze gepromoot wordt op de juiste manier.

Waarom zou ik adverteren via Facebook

Van alle social media kanalen, is Facebook één van de meest interessante en populaire kanalen. Het platform heeft miljoenen, miljarden gebruikers. Die kan jij allemaal bereiken met een slim opgezette social media marketing campagne.

Facebook advertising heeft tientallen voordelen. Je zal het effect dan ook meteen ontdekken wanneer jij ook van start gaat met je eerste Facebook campagne. We geven je enkele van de belangrijkste voordelen van Facebook ads.

Lage kosten voor advertenties op Facebook

Adverteren op Facebook is relatief goedkoop. Je bereikt een nauwkeurig geselecteerde doelgroep voor een klein budget.

Hoe beter je thuis bent in de verschillende instellingen en hoe gerichter je jouw advertenties maakt, hoe goedkoper het wordt!

Lokaal Facebook adverteren: bepaal de exacte locatie voor je advertentie

Via de Facebook Ads Manager kan je exact instellen welke regio je wil targetten. Zo kan je een advertentie tonen aan mensen over de hele wereld, over heel Europa of over heel België. Maar, je kunt er ook voor kiezen om je advertentie enkel te tonen aan mensen in Aalst, of Erpe-Mere, of eender welke stad of dorp waar jij je doelgroep wil aanspreken.

Je kunt met Facebook dus makkelijk en gericht lokaal adverteren. Bovendien is Meta, het bedrijf achter Facebook, ook eigenaar van Instagram waardoor je in één campagne op beide kanalen kan adverteren!

Specifieke targeting

Naast de woonplaats zijn er nog tientallen mogelijkheden om je doelgroep specifiek te targetten.

Je bepaalt de doelgroep voor je advertentie op basis van demografische gegevens, geslacht, leeftijd en interesses. Wil je iedereen aanspreken die deze maand een verjaardag viert? Dat kan!

Ook het gedrag van de Facebook gebruikers kan aangewend worden voor je advertenties. Zo kan je bijvoorbeeld personen targetten die vaak reizen.

De targetting mogelijkheden met Facebook zijn bijna onbeperkt. Je kunt in de Ads Manager dan ook opties blijven ontdekken!

Aangepaste doelgroep bewaren

Heb je een advertentie geplaatst op Facebook? Dan kan je tijdens en na de campagne nauwkeurig opvolgen hoe alles verlopen is. Hoeveel mensen hebben op je advertentie geklikt en hoeveel mensen hebben jouw ad gedeeld.

Was jouw Facebook advertentie succesvol en wil je dezelfde doelgroep nog een keer aanspreken voor je volgende advertentie? Dan kan je de doelgroep bewaren.

De beste Facebook advertising resultaten dankzij een expert

Zoals je kunt lezen, is Facebook advertising zonder twijfel een interessante manier om nauwkeurig te adverteren. In tegenstelling tot de ouderwetse reclameboodschap op de radio, bepaal je hier erg specifiek wie je wil aanspreken.

Hoe meer kennis en inzicht je hebt in de verschillende opties, instellingen en mogelijkheden binnen de Facebook Ads Manager, hoe beter jij kan bepalen wie de advertentie onder ogen krijgt.

Door te rekenen op de expertise van een ervaren Facebook marketing manager, bespaar je heel wat geld en zie je sneller resultaten.

  • Gerichter adverteren voor een kleiner budget
  • De juiste boodschap onder de juiste ogen brengen
  • Sneller resultaten boeken met een slimme strategie

99 Social: jouw partner voor de beste resultaten

99 Social is gespecialiseerd in social media marketing. We ontzorgen je graag door het beheer van jouw social media kanalen over te nemen. Zo boek je sneller resultaat en merk je meteen verschil.

Social media advertising is een onderdeel van onze social media marketing campagnes. Wij hebben de ervaring die jij zoekt om jouw social media channels om te toveren in branding tools waar mensen over praten en boodschappen die je toekomstige klanten met elkaar delen.

Zorg dat ook jouw bedrijf aanwezig is op de verschillende sociale media kanalen!