Social media strategie

Starten met social media… Klinkt makkelijk? Alles hangt af van je aanpak! Wil je in het wildeweg enkele social media posts publiceren en hopen dat het werkt? Of kies je voor een goed doordachte social media strategie? Je raadt het al! Een slimme strategie voor social media houdt met verschillende aspecten rekening. Door goed na te denken over je planning en opvolging behaal je snel goede resultaten.

Wat is een social media strategie?

Een social media strategie is een planning van hoe je jouw social media marketing gaat aanpakken. Social media bevat vele aspecten, van social branding tot social shopping, dus evident is het zeker niet.

Zo bevat de planning een heleboel gegevens over wat er moet gebeuren en hoe je dat gaat doen. Er moeten dus enkele vragen beantwoord worden voordat je jouw plan echt vorm kan geven.

Dit zijn enkele essentiële onderdelen van je social media strategie:

  • Welk doel heb je voor ogen met je social media plan? Wat wil je bereiken?
  • Wat is je kernboodschap? Hoe wil je jouw organisatie op de kaart zetten?
  • Wie wil je juist bereiken? Wie is je doelgroep?
  • Welke sociale kanalen ga je gebruiken en waarom juist die?
  • Wat wil je bereiken en wat is je deadline voor die doelstelling?
Social Media Strategie: van A tot Z
99 Social is de ideale partner om uw social media uit te bouwen. Van advertising over branding tot community building!

Waarom heb ik een strategie nodig?

Een social media strategie is essentieel als je wil dat jouw social channels echt voor je gaan werken.

Zonder plan schiet je gewoon met losse flodders. Je gooit regelmatig een bericht op het web, zonder richting of doel. En dat werkt nu eenmaal niet!

Bedrijven met een duidelijke en slimme strategie qua social media marketing vallen op. Internetgebruikers delen hun boodschappen en reageren massaal op ieder bericht. Er wordt gevraagd om interactie en die komt er dan ook.

Ondernemingen die populair zijn op sociale media, worden veelal ondersteund door een team aan social media experts die een slim marketing plan hebben opgesteld voor een virale social media campagne.

En dat kan jij ook doen voor jouw onderneming!

Zet je bedrijf in de kijker… Ga viraal op social media!

99 Social is gespecialiseerd in social media. We zijn helemaal in onze nopjes in de verschillende kanalen en we houden van die virale campagnes waar we het eerder al over hadden. Als we een virale campagne tegenkomen op Facebook, Instagram of YouTube, dan ontrafelen we die helemaal… Gewoon om te kijken hoe het in elkaar zit en waarom het werkt!

Een social media plan laten maken door een expert

Wil jij jouw social media laten beheren door een gedreven social media expert die mee geniet van jouw social media successen? Stel dan meteen jouw perfecte social media campagne samen aan de hand van één van onze pakketten!