Adverteren op Instagram

Adverteren op Instagram is een effectieve manier om jouw toekomstige klanten met een visuele boodschap te bereiken. Instagram is een erg populair social media kanaal met scherpe focus op foto’s en korte video’s. Omdat het platform zo populair is, kan je er makkelijk en snel stevig groeien.

Met een goed doordacht Instagram marketing plan zorg je voor meer directe aandacht voor je producten en een stijgende lijn in je verkoopcijfers.

Adverteren op Instagram
Bij 99 Social hebben we alle expertise in huis om van jouw Instagram advertenties een succes te maken!

Adverteren op Instagram

Het profiel van de gemiddelde Instagram gebruiker is erg breed. Zowel mannen als vrouwen maken gebruik van het platform. De leeftijd loopt uiteen, van erg jonge tieners tot mensen tegen pensioenleeftijd.

Bij Instagram hou je best rekening met het visuele aspect. Zorg er bij jouw advertenties voor dat ze er goed uit zien. Je producten moeten shinen om likes en reacties binnen te halen. Wil je jouw producten verkopen door aandacht te trekken in de Instagram feed van online gebruikers? Zorg er dan voor dat jouw foto’s en branding er top-notch uit zien.

Waarom adverteren op Instagram

Misschien adverteer je al op Facebook of via Google zelf. Waarom zou je er voor kiezen om via Instagram ook nog een keer te adverteren? Instagram ads bieden enkele belangrijke voordelen ten opzichte van de andere social media channels.

Hoge engagement

Instagram advertenties brengen gemiddeld meer op dan Facebook advertenties. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de visuele boodschappen op Instagram veel langer blijven hangen in je herinnering. Bovendien is er op Instagram tot 10 keer meer engagement dan op Facebook.

Dat is alvast genoeg stof tot nadenken! Misschien is Instagram wel echt het perfecte kanaal voor jouw social media advertising campagne!

Goedkoop om te adverteren op Instagram

Advertenties op Instagram zijn helemaal niet zo duur, zeker niet wanneer je zorgt voor een goede targeting. Laat het instellen van je Instagram ads over aan een expert die het platform goed kent. Zo bereik je het perfecte publiek voor een klein budget.

Specifieke targeting

Net als bij Facebook advertenties, kan je ook bij Instagram jouw publiek nauwkeurig bepalen. Je kiest exact wie jouw advertentie te zien zal krijgen en wie niet. Dat kies je op basis van demografische kenmerken, leeftijd, geslacht, interesses, hobby’s en andere specificaties.

De mogelijkheden om jouw doelgroep in te stellen zijn vrijwel onbeperkt. Je maakt voor deze instellingen gebruik van de Facebook Ads Manager.

Verschillende types advertenties

Afhankelijk van jouw product, kan je kiezen uit 7 verschillende types advertenties. Zo zijn er gewone afbeeldingen, slideshows, stories en nog een heleboel meer. Komt jouw product beter tot zijn recht in een korte demo video of kies je voor een afbeelding met slogan?

Producten promoten op Instagram

Instagram is het ultieme kanaal om producten te promoten, verkopen of gewoon in de kijker te zetten.

Dit social media kanaal laat toe dat je jouw producten meteen te koop kan aanbieden. Je slaat hier verschillende stappen over waar je normaalgezien je complete marketing budget aan op soupeert. Instagram maakt het je wel heel makkelijk om je producten te verkopen!

Bovendien is Meta, het bedrijf achter Instagram, ook eigenaar van Facebook. Zo kan je makkelijk een campagne voor Instagram combineren met Facebook advertising.

Meer reach en betere resultaten met de hulp van een expert

Met de hulp van een social media expert behaal je betere resultaten op Instagram.

99 Social is gespecialiseerd in social media marketing en Instagram advertising. We hebben de juiste mensen in ons team voor het design van visuele boodschappen en werken graag mee aan jouw groeiend succes op social media!

Bekijk onze verschillende pakketten en combineer de mogelijkheden tot je jouw ultieme social media mix gevonden hebt!